Opplev Island med leiebil

Opplev Island med leiebil

Helt nord i Atlanterhavet finner du Island. Øyrepublikken er Europas vestligste nasjon, og kontinentets nest største øy. På halvøya Seltjarnarnes ligger hovedstaden Reykjavik. Hovedstaden og dens omkringliggende forsteder huser brorparten av Islands befolkning, og er landets økonomiske, politiske og kulturelle hovedsete.

Et unikt land for eventyrlystne

Island er et stadig mer populært reisemål. Unik natur, spesiell arkitektur og en særegen kultur gjør landet til en attraktiv destinasjon for eventyrlystne utforskere. Islands vegetasjon og natur utgjør en salig blanding av 150 vulkaner, en rekke fjorder og dalsøkk. Dette er et kontrastens land: I tillegg til en hel rekke varme kilder er hele 1.2000 kvadratkilometer av landoverflaten dekket av isbreer. Benytt gjerne en leiebil for å oppleve alt hva eksotiske Island har å by på.

Utforsk Island med leiebil

Det er flere muligheter for bilutleie på Island. De fleste velger å fly til Keflavik internasjonale lufthavn. Island har til sammen 14 ulike flyplasser, men det er Keflavik som betjener de fleste utenlandsrutene i landet. Lufthavnen ligger 50 kilometer fra Reykjavik, som de fleste velger å legge reisen sin til. Det finnes også andre flyplasser som betjener noen internasjonale reiser, men dette er mindre praktisk.

Ønsker å fly innad i Island, er imidlertid utvalget større. Er det første gang du skal til Island, tror vi at du vil få mest utbytte av å benytte deg av leiebil og bruke Reykjavik som en base. Når du ankommer Keflavik flyhavn, kan du hente ut en leiebil allerede her. Et par utleiere er Sixt og Avis. Det er også mulig å benytte kollektivtransport inn til sentrum av hovedstaden, hvor du finner et bredt utvalg av leiebil. Du vil finne både nasjonale og internasjonale utleieselskap i landet. Blant de islandske selskapene kan nevnes Lava Auto og Ice Rental Cars. Bruk en sammenligningsportal på nett for å finne det beste og billigste tilbudet for bilutleie på Island. Du vil da få opp tilbud også fra store selskap som Avis og Hertz. 

Trafikkultur på Island

Trafikkregler og –kultur på Island skiller seg ikke nevneverdig fra hva du er vant med i Norge. Det er imidlertid grunn til å være oppmerksom på at det ikke er tillatt å kjøre steder som ikke er oppmerket. Sørg derfor for å holde deg innenfor klart merkede veier og spor. Forbudet henger tett sammen med sikkerhetshensyn, og det er derfor i din egen interesse å følge denne regelen. Generelt anbefaler vi at du forteller ditt utleiefirma hva du skal benytte leiebilen til, slik at de kan gi deg konkrete råd. Island har verdens høyeste tetthet av biler per innbygger, hvis man ser bort fra USA. Bakgrunnen for dette er antakelig ekstreme værforhold og lange avstander.

Viktige severdigheter

Island er verdenskjent for sine naturlige varme kilder. Det spektakulære naturfenomenet kalles for geysir. Det som skjer er at vannet under bakken oppnår en så høy temperatur at det til slutt begynner å koke. Når grunnvannet når sitt kokepunkt, gjør det seg utslag i at varmt vann og damp skyter opp i været. Rundt 10 mil fra Reykjavik ligger Geysir, og en rekke varmtvannskilder som er verdt et besøk. Siden Geysir er innaktiv, besøker de fleste varmtvannskilden Strokkur som ligger helt i nærheten. Bruker du leiebil kommer du deg enkelt frem til dette området.

Lengre utflukter

Hvis du har tid til en noe lengre utflukt, er det god grunn til å oppleve mer enn bare Reykjavik. Islands nest største by, Akureyri, ligger rundt fem timer med bil fra Reykjavik. Denne havnebyen på nordkysten av landet er i dag et viktig handelssentrum for regionen. Historisk har Akureyri vært en viktig fiskeri- og jordbruksby. Du kan med fordel tilbringe natten på en av de moderne hotellene i byen. Dersom du er glad i vintersport, kan det friste med en dag i bakken på Hlíðarfjöllin, også kjent som De islandske alper. Fjellet ruver over 1500 meter over bakken, og er en populær turistattraksjon.

En annen populær turistdestinasjon er tettstedet Selfoss. Benytter du deg av en leiebil kan du enkelt nå stedet, som ligger ca. 50 kilometer sørøst for Reykjavik. Legg turen innom deres kjente bygde- og kunstmuseum.